Dutch Fanatics

''Can you hear the Dutchman sing?'' Het is eind 2019. Nog tien minuten op de klok. Het staat 0-0. Bij een punt plaatsen we ons eindelijk weer voor een eindronde. Toch is het uitvak stil. Doodstil. De Noord-Ieren overstemmen ons volledig. Het is de druppel voor ons om dit initiatief op te starten. 

Ruim dertig jaar lang hebben voetbalsupporters in Nederland geaccepteerd dat het bezoeken van het Nederlands Elftal een dagje uit is geworden. Een verkapte carnavalsvereniging. Wij gaan daar verandering in brengen. 

Open sfeergroep 

We willen een laagdrempelige groep zijn. Zonder stempel. Zorg dat je erbij bent, zorg dat je zingt en zorg dat je met een knipoog een grap over elkaars club kan maken. We hebben geen trommel en geen megafoon. 


Plaats in het stadion

Wij gaan naast de huidige Oranje groepen plaatsnemen. De afgelopen wedstrijden hebben ons geleerd dat er meer dan genoeg groepjes zijn die wel willen, maar dat het vermogen ontbreekt. In de Arena betekent dit dat wij in eerste instantie gaan plaatsnemen op de vakken 127, 128 en 129. In De Kuip zullen dit de vakken R, S en T zijn.