Home » Wie zijn wij

Dutch Fanatics

''Can you hear the Dutchman sing?'' Nog tien minuten op de klok. Het staat 0-0. Bij een punt plaatsen we ons eindelijk weer voor een eindronde. Toch is het uitvak stil. Doodstil. De Noord-Ieren overstemmen ons volledig. Het is de druppel voor ons om dit initiatief op te starten. 

Ruim dertig jaar lang hebben voetbalsupporters in Nederland geaccepteerd dat het bezoeken van het Nederlands Elftal een dagje uit is geworden. Een verkapte carnavalsvereniging. In 2020 gaat daar verandering in komen. 


Missie

De missie van Supportersvereniging Dutch Fanatics is het samenbrengen van verschillende soorten fanatieke supporters om zo het Nederlands Elftal op een fanatieke manier te ondersteunen.


Visie

We zijn een supportersgroep, zonder (ultra)stempel, die een actieve bijdrage levert aan het  ondersteunen van Oranje. Noem ons ultras, noem ons casuals. Uiteindelijk zijn we allemaal Nederlandse fanatieke gasten: Dutch Fanatics.


Rivaliteit

Symbolisch gezien zijn wij ontstaan uit verschillende clubs verenigd onder één vlag, keihard werkend aan de toekomst van een sfeergroep op de tribunes waar Oranje speelt. We hebben laten zien dat fanatieke (losse!) supporters van verschillende clubs in Nederland kunnen overleggen. 


Plaats in het stadion

Wij gaan naast de huidige Oranje groepen plaatsnemen, in de hoop dat zij meegaan op onze manier van ondersteunen. In de Arena betekent dit dat wij in eerste instantie gaan plaatsnemen op de vakken 127, 128 en 129.


Doelstellingen

● Voor maart 2020 hebben we een supportersvereniging bestaande uit 50 fanatics van verschillende clubs.
● Tijdens het EK van 2020 hebben we een supportersvereniging bestaande uit 200
fanatics van verschillende clubs.
● Tijdens het EK van 2024 hebben we een supportersvereniging bestaande uit 500
fanatics van verschillende clubs.

Lid worden

Als lid draag je financieel bij aan sfeeracties- en materialen. Denk hierbij aan vlaggen en spandoeken. Een voorbeeld hiervan is het reeds gemaakte groepsdoek. 

Bovendien krijg je 12% korting in de webshop. Als vereniging hopen we ooit de garantie van een wedstrijdkaart te kunnen geven. Echter hebben wij vooralsnog niet die garantie.